WordPress Rehberi – Kurulum

Herkese merhaba! Hazır seçim nedeniyle tatil varken, uzun bir yazı dizisi daha hazırlamaya karar verdim. Bu yazı dizisinde sizlere; wordpress kurulumu, gerekli wordpress eklentileri, wordpress site hızlandırma, wordpress responsive tema gibi önemli konuları anlatacağım.


1.) ServerPilot üzerinden veritabanı oluşturalım.

Bir veritabanı; yazılarımızı, site üzerinde yaptığımız ayarları, kullanıcı hesapları gibi önemli bilgileri kaydeder. WordPress de çalışabilmek için, boş bir veritabanına ihtiyaç duyar. Bu yüzden ilk adımı, veritabanı oluşturmakla atalım.
ServerPilot‘a giriş yapın. Yeni bir uygulama (APP) oluşturmaya gelin, wordpress adı altında uygulamayı oluşturun. Ardından, veritabanı oluşturun. Nasıl yapıldığını daha iyi anlamak için resimlere bakabilirsiniz.
wordpress-kurulumu-serverpilot-veritabani-1


wordpress-kurulumu-serverpilot-veritabani-2


wordpress-kurulumu-serverpilot-veritabani-3


2.) Türkçe son sürüm WordPress indirelim.

https://tr.wordpress.org/

İndirdiğimiz dosyaları, SFTP üzerinden güvenli olarak sunucuya aktaracağız. Göndermeden önce, wp-config dosyasına, veritabanımıza ait kullanıcı adı ve şifreyi gireceğiz. Daha sonra, üyelik girişlerimizi güvenli hale getirmek için, secret key tanımlaması yapacağız.


wordpress-turkce-indir


İndirdiğiniz klasörü, arşivden çıkartın. Çıkarttığınız arşivin içindeki, wp-config-sample.php adlı dosyayı, metin editörü ile düzenleyin. Aşağıdaki kısımları, kendi kullanıcı adınız ve şifreniz ile değiştirin.

define(‘DB_NAME‘, ‘wordpress‘);

define(‘DB_USER‘, ‘kullaniciadi‘);

define(‘DB_PASSWORD‘, ‘parola‘);

Daha sonra, aşağıdaki adresten, size özel oluşturulmuş secret key bilgilerini, wp-config dosyasına yapıştırın.

https://api.wordpress.org/secret-key/1.1/salt/

wordpress-secret-key-olusturma


Son olarak, yeniden düzenlediğimiz wp-config-sample.php dosyasını kaydedip, adını wp-config.php olarak değiştirelim.


3.) SFTP üzerinden dosyaları sunucuya gönderelim.

Eğer bu kısma kadar, size anlattığım gibi devam ettiyseniz, wordpress dosyalarını aşağıdaki dizine yükleyeceksiniz demektir. Dosyaları yükledikten sonra, geriye kalan tek şey, sitenize giriş yapmak ve WordPress‘in kurulumunu bitirmek olacaktır.

/srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/


sftp-uzerinden-dosya-aktarimi


Artık karşınızda kanlı canlı, size ait bir internet sitesi duruyor. Sunucu dahil kendi ellerinizle kurduğunuz bu siteyi, özgün içeriklerle doldurmanız ve internette fenomen olmanız dileğiyle!

You may also like...

Leave a Reply

%d bloggers like this: